Woekerpolis?

Woekerpolis

Er zijn in Nederland zo’n 7 miljoen beleggingsverzekeringen of woekerpolissen afgesloten. Een deel daarvan voldoet niet aan wat je als klant kon verwachten. Het is mogelijk dat de opbrengsten tegenvallen, waardoor doelstellingen mogelijk niet gehaald gaan worden. Maar hoe eerder je actie onderneemt, hoe eerder je je eigen situatie kunt verbeteren. Dit is zeker belangrijk wanneer je een beleggingsverzekering hebt om je hypotheek mee af te lossen of om in je pensioen te voorzien.

Hoe weet ik of ik een woekerpolis heb?

Tegenwoordig ontvangt iedereen met een beleggingsverzekering een jaaroverzicht waar precies op staat vermeld wat er door u is ingelegd en wat er aan kosten ingehouden is. Als de ingehouden kosten hoog zijn en u daarnaast een beleggingsrisico loopt, spreekt met in de volksmond van een woekerpolis.

Wat kan ik er mee?

Hier is geen standaard antwoord op te geven, dit zal individueel per polis/per klant beoordeeld moeten worden. Indien u nog een lange tijd te gaan heeft voordat uw doelstellingen gerealiseerd dienen te zijn, is de kans groot dat er nog mogelijkheden zijn om die doelstellingen alsnog te halen.

In een adviesgesprek kan ik u hier meer tekst en uitleg over geven. Twijfel niet en neem contact met mij op voor een afspraak, ik kom graag bij u langs.